Landschapsbeheer

Behoud en ontwikkeling van ons landschap

Natuur en landschap vormen de ruggengraat van onze omgeving. Als groenbedrijf koesteren we het belang van groene ruimtes voor zowel de mens als het ecosysteem. Ons werk strekt zich uit over een breed scala aan activiteiten, gericht op het behoud, herstel en de ontwikkeling van diverse landschappen.

Een van onze specialiteiten is het plaatsen van beschoeiingen langs waterpartijen. Deze beschoeiingen dienen niet alleen als stabilisator voor oevers, maar dragen ook bij aan het behoud van waterkwaliteit en het creëren van een habitat voor diverse waterorganismen. Door gebruik te maken van duurzame materialen en ecologisch verantwoorde ontwerpen streven we ernaar om een balans te vinden tussen functionaliteit en natuurbehoud.

Naast beschoeiingen zijn we bedreven in het plaatsen van natuurlijke afrasteringen. Deze omvatten een scala aan structuren, van wildrasters tot knuppelpaden. Deze elementen zijn niet alleen essentieel voor het behoud van biodiversiteit, maar dienen ook als verbindingen tussen verschillende habitats. Door gebruik te maken van lokale materialen en rekening te houden met de natuurlijke omgeving streven we ernaar om landschappen te creëren die naast functioneel, ook visueel aantrekkelijk zijn. 

Onze toewijding aan landschapsbeheer gaat verder dan alleen de fysieke aspecten. We geloven in een benadering waarbij we nauw samenwerken met belanghebbenden, lokale gemeenschappen en ecologen om duurzame oplossingen te ontwikkelen die de waarde van groene ruimtes maximaliseren. Door middel van educatie en bewustwording willen we een cultuur van natuurbescherming bevorderen, waarbij het landschap wordt gezien als een waardevol en kwetsbaar goed dat bescherming en respect verdient.

Kortom, ons groenbedrijf is toegewijd aan het bevorderen van landschapsbeheer dat naast aantrekkelijk ook functioneel, ecologisch duurzaam en maatschappelijk waardevol is. We streven ernaar om een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen door middel van het behoud en de ontwikkeling van diverse landschappen.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen bij het realiseren van uw groene visie? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvend gesprek over uw landschapsbeheer projecten. Samen kunnen we bouwen aan een groenere en duurzamere toekomst.

Contact

Klanten vertrouwen op ons

Fam. Santema 
Onze complete tuin make-over is tot in de puntjes verzorgt.
Duidelijke communicatie en alle gemaakte afspraken zijn netjes en op tijd nagekomen.

Voor mij een absolute aanrader!

Streekpark de Kienehoef
Werk wordt altijd uitgevoerd naar tevredenheid, als er nog iets ontbreekt of er is een onderdeel nog niet voldoende afgewerkt, dan wordt dit opgepakt. Dit gebeurt dan ook netjes en op eigen conto, er wordt niet meteen gesproken over meerwerk, pas alleen als het echt afwijkt van de afspraken.

Fam. de Haas
We vinden het indrukwekkend wat jullie gedaan hebben. Het was een enorm ambitieus project met ongebruikelijke wensen zoals een ronde natuurlijke zwemvijver. Het eindresultaat is nog mooier geworden dan we hadden durven dromen.

Fam. Poortman

Door onze verhuizing kwamen we met een verwaarloosde, overwoekerde tuin te zitten. We hadden geen idee waar we moesten beginnen. Dus schakelde we LC Groenprojecten in. Vanaf het allereerste contact was de communicatie snel, helder en professioneel. Binnen een paar uur zag de tuin er weer netjes uit.

Fam. Keijsers
Lux Cernit heeft mijn tuin prachtig getransformeerd. Het team was professioneel en vriendelijk, en hun aandacht voor detail was indrukwekkend. Het resultaat is een prachtige en functionele tuin waar ik dol op ben.

Neem contact met ons op