Over ons

Hoveniersbedrijf Lux Cernit Groenprojecten

Op 21 januari 2015 werd het familiebedrijf Lux Cernit Groenprojecten opgericht, aanvankelijk gericht op het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van zowel particuliere als bedrijfstuinen. Door de jaren heen heeft het bedrijf echter een aanzienlijke groei doorgemaakt, waarbij het zijn dienstverlening heeft uitgebreid en gediversifieerd. Deze groei omvat onder meer een focus op groenvoorziening, waarbij Lux Cernit Groenprojecten een actieve rol speelt in het creëren en onderhouden van groene ruimtes.

1994
Toen een droom

Lux Cernit Groenprojecten is een Eindhovens familiebedrijf en is opgericht op 21 januari 2015 door Jeremy van Kemenade en Frans Jan Teurlincx. Ons verhaal begint verder terug in de tijd, namelijk in 1994. Kort na de geboorte van Jeremy vond het eerste officieuze werkoverleg plaats tussen oom Frans Jan en neef Jeremy. Zij droomden ervan om over 20 jaar samen een hoveniersbedrijf te beginnen.

2015
Van droom naar werkelijkheid

De droom werd werkelijkheid op 21 januari 2015. Die dag is de VOF Lux Cernit Groenprojecten opgericht.

Lux Cernit is afgeleid van het familiewapen van Teurlincx. In het Latijn staat Lux Cernit vrij vertaald voor: ‘hij ziet het licht’. Licht is essentieel voor groen en groei, dus waren ze het snel eens over de naam.

 

 

 

2016
Krachten bundelen

In de eerste jaren komen twee krachten samen. De civiel technische inslag en de kennis van integraal groen van Jeremy met het creatieve brein van Frans Jan, zijn passie voor natuurlijke landschapsprojecten en kennis van particuliere tuinen. 

Vanuit deze krachten zijn we aan de slag gegaan met de eerste bijpassende projecten.

2019
"Nee bestaat niet"

Hoe kan iets wel, in plaats van argumenten zoeken waarom het niet kan. Iedere vraag is een uitdaging en geen opgave. Deze manier van werken werd ons huismerk. We gingen van kleine projecten naar grote projecten, van een klein machinepark naar een groot machinepark. 

Na het bundelen van onze krachten moest er kracht gezet worden op de bundeling. We begonnen aan onze zoektocht naar een grotere bedrijfshal.

2020
Thuiskomen

Daar was het. Op een steenworp afstand van onze geboorteplaats in Acht vonden we een pand dat voorbestemd leek te zijn. Het voelde direct als thuiskomen. We brachten onze locaties bijeen op één plek. Van vier locaties aan huis en een garagebox naar één centrale bedrijfslocatie. Een plek waar we de dag vol goede moed beginnen en voldaan afsluiten. Een plek die voor iedereen moet voelen als thuiskomen. Voor onze mensen, onze opdrachtgevers en onze partners. Geen thuisbasis voor werk, maar een thuisbasis. 

Een plek waar we samenkomen als team, als familie.

Heden
Familie

Binnen ons groenbedrijf beschouwen we elkaar niet alleen als collega's, maar als een hechte familie.Een familie waarin we elkaar ondersteunen en aanmoedigen om te groeien. We staan klaar voor elkaar, klaren samen de klus en delen de verantwoordelijkheid. 

Verantwoordelijkheid voor elkaar, voor het werk wat we verrichten en voor het welzijn van onze planeet.Zo dragen we niet alleen bij aan de wereld van vandaag, maar bouwen we ook aan een betere wereld voor de generaties na ons. Samen kleuren we de toekomst groen.

Onze missie
Lux Cernit kleurt de toekomst groen

Bij Lux Cernit Groenprojecten B.V. hebben wij de overtuiging dat groen de levensader is voor onze wereld. Onze missie is helder: we streven ernaar een duurzame erfenis na te laten voor de komende generaties, waarbij we onze planeet behouden en versterken. Deze overtuiging vormt de kern van al onze activiteiten.

 

 

 

Diensten

sectoricon

Ontwerp

Wij zien een tuin als een verlengstuk van zowel uw woning als de omgeving. Een tuin met karakter vraagt om maatwerk en ontstaat wanneer we uw wensen en ideeën vanuit vakmanschap vertalen naar een creatief ontwerp. Onze experts staan klaar om uw visie te vertalen naar de perfecte tuin.

Lees meer..
sectoricon

Aanleg

De aanleg van uw tuin is gericht op een fijn buitenleven. Wanneer we samen het unieke ontwerp hebben bepaald, gaan onze vakkundige hoveniers aan de slag om uw droomtuin te realiseren.

Lees meer..
sectoricon

Onderhoud

Nadat uw droomtuin is aangelegd rest het belangrijkste, namelijk het onderhoud van uw tuin. Onze hoveniers nemen u mee in alles wat hierbij komt kijken. U kunt het onderhoud van uw tuin zelf doen of u kunt dit overlaten aan de specialisten van Lux Cernit Groenprojecten. Wij weten precies wat uw tuin nodig heeft om in optimale conditie te blijven.

Lees meer..

Klanten vertrouwen op ons

Fam. Santema 
Onze complete tuin make-over is tot in de puntjes verzorgt.
Duidelijke communicatie en alle gemaakte afspraken zijn netjes en op tijd nagekomen.

Voor mij een absolute aanrader!

Streekpark de Kienehoef
Werk wordt altijd uitgevoerd naar tevredenheid, als er nog iets ontbreekt of er is een onderdeel nog niet voldoende afgewerkt, dan wordt dit opgepakt. Dit gebeurt dan ook netjes en op eigen conto, er wordt niet meteen gesproken over meerwerk, pas alleen als het echt afwijkt van de afspraken.

Fam. de Haas
We vinden het indrukwekkend wat jullie gedaan hebben. Het was een enorm ambitieus project met ongebruikelijke wensen zoals een ronde natuurlijke zwemvijver. Het eindresultaat is nog mooier geworden dan we hadden durven dromen.

Fam. Poortman

Door onze verhuizing kwamen we met een verwaarloosde, overwoekerde tuin te zitten. We hadden geen idee waar we moesten beginnen. Dus schakelde we LC Groenprojecten in. Vanaf het allereerste contact was de communicatie snel, helder en professioneel. Binnen een paar uur zag de tuin er weer netjes uit.

Fam. Keijsers
Lux Cernit heeft mijn tuin prachtig getransformeerd. Het team was professioneel en vriendelijk, en hun aandacht voor detail was indrukwekkend. Het resultaat is een prachtige en functionele tuin waar ik dol op ben.

Neem contact met ons op